Maränger ala France

Publicerat: 2014-03-19 Kl: 09:02:24 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Jag bara älskar maränger, och då menar jag verkligen älskar! Speciellt när marängerna är sega och dom får gärna ha choklad i.

Dessa maränger gjorde jag till Johannes andra kalas ( ibland får man ha två kalas när man fyller år ) som jag serverade tillsammans med lite av varje som glass,grädde,jordgubbar och cocktailfrukt. Tycker det är otroligt gott med lite buffé ibland.




Franska maränger med mandel och choklad gör det lilla extra då chokladen hamnar i botten och smakar som kladdkaka och den krispiga marängen till det med rostad mandel gör att det blir en smaksensation i munnen!

Jultårta

Publicerat: 2014-03-18 Kl: 14:07:09 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer

Jag vet att julen har varit men jag bara måste visa en tårta som jag fick i beställning innan jul, lite roligt med polkakäppar på sidorna. All dekoration är gjord av marsipan och sugarpaste.
 
Ljusa bottnar med smak av apelsin, fyllningar var glasscreme och mango & passionsmousse. Mumsigt!
 
 
God Jul! Hihi.
 
Nä nu är våren på väg och det blir såklart nya tårtor och bakverk snart igen!
 
 
 

Skogs och snötema

Publicerat: 2014-03-18 Kl: 13:55:00 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer

Som ni vet så har jag en stor passion för tårtor, dom får helst vara höga och mer åt det amerikanska hållet. Cupcakes är lite uttjatat men ack så gott och vackert att titta på, dom är även enkla att baka och det finns oändliga sorter.

Fick en beställning på en bröllopstårta med skogs och snötema för ett tag sedan, det skulle även vara cupcakes till gästerna som skulle höra ihop med själva tårtan som bröllopsparet skulle äta av. Kottarna med barren var hur enkla och roliga som helst att göra. Det gröna i barren gör det lilla extra med.


Tårtan hade chokladbrowniebottnar med hallonmousse och chokladmousse.


Dessa chokladcupcakes hade en fräsch fyllning bestående av hemmagjord hallonröra (hallon kokta med socker) och som topping vitchokladmousse.