Wienerbröd

Publicerat: 2012-09-24 Kl: 22:27:00 | I kategori: Bakverk | 0 kommentarer

Älskar verkligen wienerbröd,så underbart gott med det frasiga och den goda vaniljkrämen och glasyren ovanpå. Mumsigt!

Glömmer aldrig när jag var gravid med sonen då jag kunde köpa med mig flera stycken wienerbröd och gå runt och smaska på under lunchen. Visst, det var inte så bra för midjan men gött var det!

Bakade wienerbröd idag föresten, hihi!

Princesstårta

Publicerat: 2012-09-23 Kl: 17:22:57 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer

Härlig chokladkaka

Publicerat: 2012-09-17 Kl: 18:56:09 | I kategori: Bakverk | 0 kommentarer

Regn och rusk här idag så då passar man ju självklart på att baka. Jag är en chokladälskare så det passade verkligen superbra med en chokladkaka denna gång,en kaka med mycket chokladsmak dessutom!

En kaka behöver alltid ha en glasyr för att inte bli tråkig tycker jag, om den får stå ett tag blir den även godare och saftigare.

Mandeltårta med choklad

Publicerat: 2012-09-15 Kl: 12:29:39 | I kategori: Recept | 0 kommentarer

Hade mina kära tjejkompisar hos mig igår kväll och vi åt god mat och självklart hade jag bakat efterrätt.

Fick ett telefonsamtal samtidigt som själva mandelkakan var i ugnen så den blev lite bortglömd tyvärr men jag tror att den blev ännu godare när den fick vara i ugnen en stund längre för annars hade den blivit alldeles för mjuk för min smak. Jag tror på ödet! ;)

När den svalnat gjorde jag en chokladglasyr och glaserade på som blev riktigt god, och godare blev kakan när den fick stå i kylskåp över natten.

Recept på den kommer här:

Kakan:
300 gr mandelmassa
3 st ägg

Chokladglasyr:
50 gr smör
3 dl florsocker
3/4 dl kakao
2 msk vispgrädde
1 äggvita

1. Ställ ugnen på 175 grader.
2. Riv mandelmassan och blanda ihop med äggen ett i taget,vispa sedan i några minuter tills smeten blir ljus och fluffig.
3. Smeten ska sedan i en rund 24 diameter bakform klädd med bakplåtspapper.( Jag brukar klippa ut en rund cirkel på papperet så blir det inte så himla skrynkligt). Ställ in formen i ugnen i ca 30 min eller tills den blivit härligt gyllenbrun.
4. Låt sedan kakan svalna en stund.

Chokladglasyr:
1. Smält smöret långsamt i en kastrull,ställ den på sidan och blanda i florsocker,kakao och grädden.
2. Vispa äggvitan och vänd ner den i chokladblandningen.

Bred ut den på kakan och låt den gärna stå i kylskåp ett tag så den får gotta till sig.

Nu har du en härlig mandeltårta, till den kan man ha glass eller varför inte vispad grädde och lite bär på toppen!





Chocolat chip cookies

Publicerat: 2012-09-12 Kl: 15:04:14 | I kategori: Småkakor | 0 kommentarer

Försökte mig på att baka dom klassiska amerikanska kakorna och vet faktiskt inte om jag gillar dom, visst var dom goda men dom såg inte så aptitretande ut heller från mina ögon men visst dom gick att äta. Får försöka hitta ett annat recept kanske?!

MarängMadde

Publicerat: 2012-09-08 Kl: 19:51:22 | I kategori: Bakverk | 0 kommentarer

Gjorde en maräng idag med choklad och mandel,ska man bjuda mig på något gott är det nötter och choklad som gäller. Gudomligt gott enligt mig! =)

Maräng har alltid varit en favorit också,helst seg maräng som man får om man vispar i en rostfri bunke över vattenbad tills sockerkristallerna är smält. Ta sedan bort den från vattenbadet och vispa tills marängen svalnat.

Jag toppade med grädde,hallon och blåbär.

Äppelkaka

Publicerat: 2012-09-05 Kl: 18:23:43 | I kategori: Blandat | 1 kommentarer

Visst är det något speciellt med att kunna plocka äpplen från sin egen gård och sedan gå in och baka en härlig kaka!?

Jag,syster och min son plockade in lite härliga äpplen och tillsammans bakade vi en god äppelkaka.