Drömmen som blir sann!

Publicerat: 2012-08-31 Kl: 23:22:30 | I kategori: Madde | 0 kommentarer

Kära läsare!

Måste först och främst be om ursäkt för dåligt med inlägg just nu. Men det har haft sin stora anledning ska ni veta!

Har länge siktat efter min stora dröm att få utbilda mig inom bageriyrket och efter många telefonsamtal,mail,väntan,ett nej från min kommun pga dom inte kunde betala utbildningen 2011 har jag nu efter lång väntan och med stort tålamod äntligen fått min dröm besannad och ska nu få gå Bageri/Konditori utbildningen som finns i Östersund.

Lyckan att få gå den här utbildningen är så enorm att jag inte kan på något sätt fatta att det är sant! Haha!

Så det ska självklart bli ändring på mitt bakande nu,ska baka så mycket jag bara kan för nu leker livet hörrni!!!

Till sist vill jag säga till er därute att man ska ALDRIG ge upp sin dröm,det spelar ingen roll om man har en massa folk som säger att man inte kan få den besannad utan kämpar man och blickar framåt så kommer allting att lösa sig till slut.Även om det kan vara jobbigt så GE ALDRIG UPP!!!

Ett tag tänkte jag att det här kommer aldrig att gå vägen men eftersom jag visste att om jag inte kämpar för mig själv nu så kommer jag fastna och ramla tillbaka i den jobbiga cirkeln med ett jobb jag inte trivdes med och efter en massa år skulle sitta och ångra mig stort så tog jag det stora steget att göra något drastiskt att säga upp mig från min fasta tjänst inom vården.Många tyckte nog att jag var dum och självisk med tanke på att jag har familj men som tur är så har jag en underbar sambo och son som jag älskar mest i hela världen som har stöttat mig i vått och torrt under denna resas gång.

Vill man något så mycket som jag vill så kan ingen stoppa mig och jag ska visa vad jag går för! :)

Drömmar kan slå in!

Kram Madde

Receptbok

Publicerat: 2012-08-24 Kl: 12:44:45 | I kategori: Blandat | 0 kommentarer

När jag fyllde år fick jag en jättefin bok där jag kan skriva ner alla mina härliga recept. Nu hänger den i köket och väntar på att fyllas men först måste jag köpa mig en finare penna som man kan få till lite finare text.

Födelsedagstårta. Grattis till mig själv!

Publicerat: 2012-08-21 Kl: 20:51:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Ja idag den 21 augusti fyller jag 27 år,ingen åldersnoja alls så ni vet. ;)
 
Självklart passade jag på att baka min egna tårta och detta blev resultatet :
 
 
Tårtbottnar smaksatta med kakao,fyllningar rårörda hallon och hallonmousse på det och andra lagret blev dumlefluff. Spacklade tårtan med vaniljsmörkräm och sedan blev det sugarpaste över. Dekorationer gjorda av sugarpaste och vaniljsmörkräm.
 
 
Älskar att göra rosor!!! :)
 
 
Tack för denna dag,ska sätta mig i soffan och bara njuta av lugnet och kanske ta mig en tårtbit. ;)

Fantasy tårtan

Publicerat: 2012-08-19 Kl: 17:24:09 | I kategori: Tårtor | 0 kommentarer

Det här är en tårta som jag gjorde för ett ganska bra tag sedan och som jag även haft i min förra blogg men eftersom det här är min samlingsplats för alla mina tårtor och bakverk så är det givet att denna ska vara med också. :)
 
Ljusa tårtbottnar fyllda med jordgubbsmousse och blåbärsmousse som sedan spacklades med smörkolakräm.Sedan rosa marsipan med Cream cheese frosting som dekoration. Kallade denna tårta "Fantasy".
 
 
 
 
Själva spritsningen var jag inte helt nöjd med kommer jag ihåg men träning har gett resultat. :)

Madde tipsar

Publicerat: 2012-08-16 Kl: 13:19:03 | I kategori: Recept | 0 kommentarer

Skulle göra kärleksmums igår men missade totalt att det inte fanns florsocker hemma som man behöver till glasyren.

Värmde då upp 2 ½ dl grädde och tog bort kastrullen från spisen,blandade sedan i 100 gram ljus choklad (egentligen hade det varit bäst med 200 gram men fanns ej tillgängligt) och rörde tills det blev en fin smet. Blandade även i lite kakao för att kompensera för lite choklad och ställde sedan in i kylskåpet för att kallna. När det var kallt var det bara att vispa upp allt så det blev som grädde,gott blev det och ibland behövs det inte så mycket för att få en god glasyr. :)

Liten bröllopstårta kanske?

Publicerat: 2012-08-07 Kl: 15:31:04 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarer

Testade att baka en liten tårta igår kväll,tycker det är så roligt och lättsamt att arbeta med sugarpaste och det är snyggt med det stilrena.

Jag är inte så van vid att spritsa så det var tur att det var en testtårta tycker jag.Men med rätt verktyg så går det nog smidigare,dax att införskaffa sig mer material till mitt kök.

 
Ljusa bottnar med fyllningarna hallonmousse och svartvinbärsmousse.Tårtan spacklade jag med smörkräm smaksatt med vanilj innan sugarpasten kom på. :)

Doptårtor

Publicerat: 2012-08-05 Kl: 22:20:04 | I kategori: Tårtor | 1 kommentarer

Här kommer bild på två doptårtor jag fick göra till min bästa väns son när han döptes.

Hur kul som helst.

On my way!

Publicerat: 2012-08-01 Kl: 07:29:53 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer

Bakning pågår så håll ut kära ni! :)